Vagusnerven – 3 sätt att stimulera din kropps egna “antidepressiva” NU!  

Vagusnerven är kroppens längsta nerv, den förbinder hjärnan med ett antal viktiga organ i kroppen som – hjärta, lungor, mage och tarmar. Signaler från hjärnan överförs till praktiskt taget alla vitala organ. Den vandrande nerven börjar vid botten av skallen och passerar genom halsen, bröstet och bukhinnan. Vagusnerven reglerar funktionerna som: svälja; kräkningar; hosta; magarbete; andning och ditt hjärtslag. Själva aktiviteten hos nerven är kvaliteten på Vagusnerven och kvaliteten på Vagusnerven är starkt kopplad till vår mentala hälsa. Vår kvalitet på Vagusnerven är också något som våra barn ärver från oss, så modern överlämnar kvaliteten på Vagusnerven till bebisen. Mödrar som är deprimerade, arga eller oroliga under graviditeten har lägre aktivitet i sin Vagusnerv, som också överförs till barnet som kan ha låga dopamin- och serotoninnivåer som ett resultat. Det kan kännas svårt att höra det men det finns enkla saker att göra för att öka aktiviteten på Vagusnerven på oss själva och våra barn. Det är aldrig för sent och det är något vi behöver göra genom livet! Vagusnerven är oerhört viktig och med dålig kvalitet på den överlever vi inte, så vi får ta hand om den! Ju mer medvetna vi blir av allt som fungerar FÖR vårt välbefinnande, desto mer kan vi hjälpa! 🙂 Så vad kan du göra då? Om du inte kan träna (träningstips är annars yoga och Thai Chi) och rör dig mycket fysiskt vilket hjälper Vagusnerven. Det finns fortfarande många alternativ! I mitt arbete fokuserar jag alltid på hur du känner välbefinnande just nu, oavsett hur du känner dig fysiskt eller mentalt. Så gör detta:

1.Ta djupa andetag i baksidan av munnen i gommen, detta aktiverar nerven, och cirka 6 djupa andetag ger ett bra gensvar, du kan stänga ögonen, stå eller sitta så rakt du kan, koppla av och öppna munnen och ta 6 lugna djupa andetag bak i gommen. Du kan prova just direkt! 🙂

2. Kalla duschar aktiverar också nerven men om du är som jag som alltid fryser är det inte ett alternativ haha, men du kan alltid avsluta duschen med cirka 30 sek med kallt vatten och du bör naturligtvis inte göra det på dina barn (om de inte vill) det här är för dig, vuxna 🙂

3. Sjunga / nynna är fantastiskt och något enkelt för både vuxna och barn!

Vagusnerven är ansluten till stämbanden och musklerna i baksidan av halsen. Sjunga och nynna aktiverar dessa muskler som i sin tur stimulerar Vagusnerven. Det jag gör med min familj är att vi sjunger en liten “god morgon” – sång för att starta morgonen positivt 🙂 Så gå med i en kör, eller sjung det du gör just nu (jag sätter på min tröööjaaa) eller sjung i badet, vad du än väljer kommer det att hjälpa ditt välbefinnande! Lycka till min vän! 🙂 Kärlek, Anna För mer välbefinnande i ditt liv finns det: – Coaching-sessioner – Kurser & work-shops som: Välmående i föräldraskapet hur du än mår Wellness in Business” innehåller bland annat stresshantering & ett Coachande Ledarskap och för vårdpersonal “Wellness in trauma

Vad är NLP?  

Vad är NLP? Jag kombinerar olika verktyg så som NLP, Hypnos, Coaching och mina egna ToM Energy Release™ vilket är den mest kraftfulla kombinationen! Jag

Läs mer »

Sömn! 

Detta inlägg är för dig som vill veta mer om vikten av sömn och min personliga resa för att hitta min sömn! Detta är ett

Läs mer »